Melayu Gila Korea? Ianya Boleh Melemahkan Iman? Mungkin.

Assalamualaikum.

makcik makcik yang lain ni memang malas agaknya.
aku dah kata update update (membebel)
aku hagol kepala seko seko ke dinding baru tahu.
aku pun taktahu nak update pasal apa sebenarnya. heh.
okeh. aku nak cakap pasal manusia manusia yang minat korea kat luar sana tuh.
*termasuk aku*
kalau korang rasa korang minat cukup untuk layan lagu je.
ataupun layan movie and video diorang sebab diorang memang hebat menari.
tu dah cukup. tapi kalau korang rasa nak follow diorang punya dance tuh.
aku rasa tak berapa elok kot.
ada yang boleh follow. tapi bila korang nak nyanyi and nak dance tu,
korang kena tengok aa dulu apa maksud dia.
cuba korang tengok video kat bawah ni.


2ne1- I am The Best.

aku dah lama usha video diorang.
kalau korang pernah dengar and layan video ni.
diorang lebih kurang lady gaga je sebenarnya.
kan ada lirik dia yang dia repeat bebanyak kali tu (aku tak boleh tulis)
ada membawa maksud something yang tak patut kita, orang Islam ni ikut nyanyi sekali.
kalau korang rasa korang Islam aa kan.
kalau yang bukan Islam tuh, suka korang aa nak ikut banyak mana pun.
and video dia ada background piramid.
senang korang usha aa sendiri eh c:

okeh. lagi satu video.


pinnochio- f(x)

entah betul ke tak ejaan pinnochio aku tuh.
sebab aku malas nak usha ejaan dia kat list video aku semata-mata taknak 
malu sebab salah eja.
aku bukan macam tuh. lain lah orang lain. muahaha. (tampar mulut sendiri)
mungkin ada banyak lagi video-video lain yang kita tak pernah perasan pun boleh
melemahkan iman kita.
so, be careful friends c:
jangan main ikut je.
renung-renungkan dan selamat beramal~

tapi ingat eh. aku bukan cakap tak boleh layan benda- benda ni.
tapi agak agak aa bila nak follow tuh.
takut terfollow benda lain pulak.

Assalamualaikum.

5 comments:

nurul ain izzaty. said...

suke suke sukeee. aww aww. gedik -..-

Eira Adiera said...

memang betul pon..
saya pon dulu xminat ..cuma layan movie saja..yang nyanyi2 xminat:))

Violent Kid said...

Aku pon GILER Korea gak tapi xde la sampai nak ikot sgt tarian dieorg tu :3

TBBC :) said...

yeahh c:

TBBC :) said...

saye cakap bagi yang terikut ikut dengan tarian tu, sayang c:

//TBBC . TBBC beastie . all rights reserved